Ända sedan regeringen presenterade sin nya migrationspolitik har jag haft en klump i magen. Då och då har jag tänkt på hur jag skulle förklara dessa politiska beslut för barn (en tankeövning som jag ofta gör när jag verkligen vill förstå något) och då kommer tårarna. När jag finner mig i sådana situationer lyckas jag ofta vända smärta och obehag till handlingskraft istället, vilket den här gången initierade ett samarbete mellan Retoy, UNICEF, Clowner utan Gränser och Rädda Barnen. Tillsammans skapade vi en gemensam lekledarutbildning i april för att koordinera, stärka samarbeten och utveckla våra insatser för barn som har behövt fly.

Det var en fantastisk helg, och återigen fylldes mitt hjärta med värme och hopp.

Retoy har sedan dess fortsatt att anordna lekaktiviteter och dela ut leksaker till hundratals barn på flyktingboenden, men de här gångerna har vi kraftsamlat och gjort det tillsammans med, eller med hjälp av, de andra organisationerna.

Hälsning från våra kompisar på Unicef som hjälpte oss med utdelningen av hjärta-ge leksaker och hälsningar till över 50 barn på ett boende i Göteborg:

Leksakerna blev en SUCCÉ!! Barnen blev jätte glada och nöjda! Tack så jätte mycket för all hjälp! Ni gör ett fantastiskt jobb på Retoy!

13179040_1181307115221312_7418082018481618618_n

 

image-27

image-26    image-31

image-29