Det är så otroligt viktigt att få positiv feedback, att bli påmind om de bra sakerna med en själv och vilka som är ens styrkor. Det ger kraft och energi att förändra även sånt som behöver utvecklas.

Därför är jag så tacksam för de erfarenheter jag fick som generalsekreterare för LSU, bland annat den fantastiska metoden att love-bomba varandra! Det går till så att var och en skriver sitt namn på ett papper och skickar runt det för andra att fylla på med positiva egenskaper för just den personen. Detta gjorde vi bland annat sist vi hade medlekar-möte på Retoy!

På LSU-tiden hade jag också det stora privilegiet att jobba nära Åsa Bjering, som då var vice ordförande. Hon höll ett fantastiskt tal till mig när jag slutade som generalsekreterare, där hon bland annat läste dikten “Brigadbroderier” av Helga Henschen:

Brigadbroderier

Jag vill brodera nya mönster på min gamla ärvda kofta

Jag vill brodera nya vilda mönster

Otroliga

Oemotståndliga

Osannolika

aldrig skådade

vidunderliga djur i skogen

änglar och demoner

tigrar och tulpaner och kärlek den röda


Jag vill brodera dikter och glödande ord

Utmaning trolldom och magi


Inga syntetiska fibrer

Inga kemiska färgpulver

Bara äkta vara

Röda trådar

Färgade i hjärteblod


Var inte imponerade av dom trista förlagorna på rutat papper

Jag är trött på den stela mönsterboken

Jag vill själv, var inte rädd. Det är inte farligt att brodera på avigan

Bara man använder äkta vara och kärleken den röda


Jag vill brodera

Nya vilda mönster på våra tråkiga tröjor

Nya vilda mönster

Fräcka uppstudsiga

Så det kliar i skinnet


Huka på er gubbar

Här kommer fantasin och kärleken den röda


Ärlighet, härlighet kreativitet som du har och som du hjälper andra att finna hos sig själva. Färgstark och färgglad, fylld av mod, rakryggighet, styrka och hjärta. Första gången jag hörde den här dikten tänkte jag på dig.

För dig. Tack.
– Åsa Bjering

Det talet går jag tillbaka till, speciellt i stunder när jag inte känner mig så modig. Därför är det så viktigt för oss att säga bra saker till varandra! Så vi kan hämta kraft ur våra egna styrkor, även de dagar vi inte känner oss starka.

 

FullSizeRender-1 FullSizeRender

IMG_7329