Under förra veckan höll jag i en interaktiv utbildning för Kompetensnätverket med deltagare från bland annat Astra Zeneca, PEAB, Zara, HM, SAS, Ekobrottsmyndigheten, Nordea, SEB m.fl. Där delade jag med mig av mina erfarenheterna av hur vi har lekt fram Retoy som ett konkret exempel på att jobba med mångfald och också just att integrera dom tre dimensionerna i hållbarhet: det sociala, det miljömässiga och det ekonomiska. Jag fick även möjlighet att värva in olika övningar i mod – vilket är superkul! Jag är legitimerad Mod-instruktör och fick verkligen mersmak i att hålla fler utav dessa övningar och att få jobba mer med utbildningar inom ledarskap och mångfald.

I mycket av det jag gör och framförallt i Retoy ser jag det som att så frön, där barn får uppleva hur kul det är att vara miljövänlig och lära sig om sina rättigheter. Och kanske bäst av allt- jag vet inte exakt i vad eller hur dessa frön kommer att blomma ut men jag är säker på ATT dom kommer att blomma ut på ett eller annat sätt! Lite liknande är det när jag håller kurser eller föreläsningar – senast idag fick jag en fantastisk återkoppling som gör mig så himla glad ifrån en tidigare deltagare som gästade en av mina föreläsningar för 3 år sedan, se nedan citat från Camilla Wagner:

För snart tre år sedan arrangerade jag två heldagar för eleverna som just börjat gymnasiet på Franska Skolan om normkritik, värdegrund och ansvarstagande. Tillsammans med talare som Milad Mohammadi, Soledad Piñero Misa och Tomas Gunnarsson pratade vi om hur vi hittade det bästa i oss själva, hur vi tog ansvar för varandra och hur vi kan hitta engagemang för omvärlden. Nu tar de klasserna studenten och igår hade de studentbal. I flera tal vittnades det om att de här två dagarna präglat deras studietid. Ibland somnar man lite nöjdare. ????