Livet. Vi väntar ibland på stora, radikala förändringar som kommer att göra oss lyckligare, friare och mer älskvärda. Men missar sanningen om att vi alla är födda fria, är lika mycket värda och att vi är kärlek. Vi är med och skapar det liv våra hjärtan längtar efter genom dagliga handlingar som vi utför med kärlek, integritet, ärlighet, ödmjukhet och närvaro.

Och så finns rädslan. Den som vilseleder oss i en illusion om att protektionism och slutenhet på något sätt kommer att skydda oss från sanningen, från verkligheten.

Vi mår själva dåligt när rädslan tillåts styra, och bidrar samtidigt till än mer smärta i världen. Ibland tampas jag själv med välja rätt och låta mig styras av kärlek, klarhet och mod. Jag påminner mig själv om styrkan i öppenheten, trots att våra folkvalda politiker röstat för en lag som sviker våra barns behov och rättigheter.

Det betyder bara att vi behöver öppna inte bara våra hjärtan utan även våra hjärnor, och genom handlingar – inte tomma ord – använda all vår makt att vara med och forma en barnvänligare värld. En värld där Sverige inte bidrar till att grundläggande mänskliga rättigheter kränks. Retoy fortsätter det arbetet tillsammans med barnen och samarbetspartners som Unicef. Läs vad de skrivit om lagen här.